Medisch Fitness

Heb je een blessure, medische aandoening of andere sportbeperking? Bij Bent Sports kun je trainen met een medisch fitnessprogramma. Onze speciaal opgeleide medisch fitness instructeur begeleid je voor het bepalen van je doelstellingen, het maken van een persoonlijk schema, zelfstandig trainen en evaluatie. Medisch fitness wordt vaak ingezet als voortraject voor fysiotherapie of als opvolging van de fysiotherapie.

Er zijn beweegprogramma’s die aangeboden worden door Bent Sports of door de fysiotherapeut. Klik op één van onderstaande programma’s voor meer informatie:

Zorgprogramma rugklachten

Heb je al enige tijd last van rugklachten, maar is de oorzaak niet specifiek aan te wijzen? Heb je regelmatig last van je rug en ben je bang dat het op korte termijn terugkomt? Zoek je een actieve benadering, wil je de klachten verminderen en ermee leren omgaan?

Het programma rugklachten opent de weg naar het hervinden van je mogelijkheden en grenzen. Het is een educatief en actief programma, die je kennis over en inzicht in de klachten vergroot. Het programma rugklachten is er op gericht om je weer te laten participeren in het dagelijkse leven en/of werk.

Uitgangspunt van het programma is dat langdurige rugklachten het resultaat zijn van een interactie tussen biologische, psychische en sociale factoren. Het programma bestaat uit actieve oefentherapie waarin kracht, mobiliteit, stabiliteit en zowel het algemeen als lokaal uithoudingsvermogen worden getraind. In het programma speelt gedragsverandering in relatie tot bewegen en functioneren een belangrijke rol.

Er wordt gewerkt vanuit jouw individuele doelstelling. De fysiotherapeut stelt, in overleg, een behandelplan voor je op. Dan volgt een periode van 3 maanden trainen.

Al deze beweegprogramma’s worden meestal gedeeltelijk vergoed door je ziektekosten-verzekeraar, mits je aanvullend bent verzekerd voor fysiotherapie.

Fysiotherapie

De Romei Therapie en Training heeft op de locatie van Bent Sports een dependance. Je kunt op deze locatie terecht voor:

  • Gratis inloopspreekuur op dinsdag van 19:00-20:00 uur.
  • Op afspraak.

Voor meer informatie verwijzen wij je graag door naar www.deromei.nl

Neem contact met mij op voor meer informatie!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sportschool en fitnesscentrum Bent Sports in Zevenaar is dé plek voor individueel fitness, groepsfitness, en racketsporten. Bij Bent Sports ben je verzekerd van de beste begeleiding en de persoonlijke aandacht die nodig is om jou je doelstellingen te laten halen.