Nieuws

 • Tuimeljudo; de ideale voorbereiding voor kids van 3 t/m 5 jaar

  Tuimelen is de ideale voorbereiding voor jonge kinderen op judo en elke ander...

  Lees meer
 • Become a Bent Sports Fit Girl!

  Kom naar de info-avond op 29 januari of 1 februari en meld je aan.

  Lees meer
Meer nieuws

Wat eet jij voor het sporten?


Heb jij soms ook moeite om rond sportmomenten te bedenken wat je kunt eten? En kun je nu beter voor of na het sporten eten? En wat kan je dan het beste eten? Vanuit het Voedingscentrum worden hier een aantal tips voor gegeven zodat je optimaal kunt presteren tijdens het sporten.

 • Eet ongeveer 2 tot 3 uur voor je gaat sporten een goede maaltijd en ongeveer een halve liter (500 ml) drinken. Dan heb je voldoende energie en vocht zodat je goed kunt sporten.
 • Misschien een open deur maar een grote maaltijd kun je beter niet vlak van tevoren eten. Het verteren van voedsel vraagt om een constante aanvoer van bloed naar het maag-darmkanaal. Als je direct erna sport, vragen je spieren ook om zuurstofrijk bloed. Hierdoor kun je maagklachten krijgen.
 • Komt het zo uit dat je vlak voor het sporten toch een maaltijd eet, kies dan liever geen producten die veel vet, eiwit of voedingsvezels bevatten. Ze blijven lang in je maag aanwezig en daar kun je tijdens het sporten last van krijgen.
 • Pittig eten, het eten van prei en ui of het drinken van koffie kan bij sommige mensen problemen met maag en darmen veroorzaken tijdens het sporten.
 • Sporten op een lege maag is ook niet verstandig. Je spieren krijgen dan te weinig energie en het is niet goed voor de spieropbouw. Het zorgt niet voor een snellere vetverbranding, zoals wel eens gedacht wordt. Je loopt het risico dat je tijdens het sporten minder energie hebt en daardoor eerder stopt. Sommige mensen vallen zelfs flauw, omdat het glucosegehalte in het bloed te veel daalt.
 • Uitdroging is een veelvoorkomend probleem tijdens het sporten. Voldoende drinken is de eerste voorwaarde voor goede prestaties, zeker als je intensief sport. Om al het verloren vocht aan te vullen, heb je anderhalf maal zo veel vocht nodig, als dat je bent verloren door te zweten. Zorg dat je voor de training of wedstrijd voldoende hebt gedronken en neem tijdens het sporten een gevulde bidon mee.

 

Wil je meer lezen over eten rondom het sporten? Lees dan hier het volledige artikel: voedingscentrum

 

Bron: www.voedingscentrum.nl, www.fitmagazine.nu

Nieuws

 • Tuimeljudo; de ideale voorbereiding voor kids van 3 t/m 5 jaar

  Tuimelen is de ideale voorbereiding voor jonge kinderen op judo en elke ander...

  Lees meer
 • Become a Bent Sports Fit Girl!

  Kom naar de info-avond op 29 januari of 1 februari en meld je aan.

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

Gezondheidcentrum Bent Sports
Hunneveldweg 6B
6903 ZM Zevenaar

0316 – 33 17 82

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.