Nieuwsupdate 28 juni - het is bijna zover.. 1 juli binnen ook open!

Het is bijna zover… op 1 juli openen onze deuren binnen weer! We hopen dat jullie net zo enthousiast zijn als wij.
De afgelopen weken zijn we hard aan het werk geweest voorbereidingen te treffen om woensdag open te gaan. Op dit moment zetten we de puntjes op de spreekwoordelijke ‘i’ zodat we samen in een veilige omgeving kunnen sporten. Denk aan de juiste ventilatie, scherper schoonmaakprotocol, extra hygiëne en de 1,5 meter afstand.

Reserveer je sportmoment
Gelukkig hebben we een groot deel van jullie al mogen verwelkomen in de buitenfitness, groepslessen of tennis de afgelopen tijd. We hebben dit mogelijk kunnen maken door gebruik van grote tenten én door het reserveringssysteem in onze eigen Bent Sports App. Ook vanaf 1 juli blijven we dit hanteren. Voor ieder sportmoment (fitness, groepslessen) vragen we je te reserveren via de App, voor het reserveren van een tennisbaan kun je ons bellen.

Uitbreiding openingstijden
Vanaf 1 juli zullen we weer open zijn op werkdagen van 07:00 tot 00:00 uur. In het weekend van 09:00 – 15:00 uur. Let op; in de zomervakantie (start 13 juli) zijn we in het weekend tot 13:00 uur geopend.

Meer groepslessen op het rooster
De groepslestent op de parkeerplaats houden we voorlopig nog aan. We hebben veel positieve reacties van jullie mogen ontvangen, waarvoor dank, wat ons heeft doen besluiten dit voor een aantal lessen zo te houden. Dit geldt bijvoorbeeld voor Bodypump en Bodyattack. Daarnaast breiden we uit met de groepslessen Funxtion, Aerial Yoga, Bodypump en Spinning. Voor het actuele rooster check de App of onze website.De fitnesstent blijft voorlopig ook staan. Als je het prettig vindt om buiten je cardio (fietsen, roeien, crossen) te doen is dit mogelijk, dit zit bij je reservering van de fitness binnen inbegrepen. De openingstijd voor de buitenfitness blijft van 09:00-22:00 uur doordeweeks, in het weekend van 09:00-15:00 uur.

Bezoek de club
Vanaf 1 juli mag je dus weer via de hoofdingang naar binnen en bij vertrek naar buiten. Bij binnenkomst verzoeken we je je handen te desinfecteren en je pasje door de scanner bij de poortjes halen. Je mag je ook weer op de club omkleden in de kleedkamers en een kluisje gebruiken. De doucheruimte laten we voorlopig nog gesloten. De komende weken zullen we bekijken hoe dit zich ontwikkeld, aan de hand daarvan besluiten we douches eerder te openen of nog gesloten te houden.

Hopelijk tot snel in de club!

Sportieve groet,
Gezondheidscentrum Bent Sports

Marina Verbaten
Club Manager

Nieuwsupdate 14 mei - Het is zover.. we starten met buitenlessen!

Het is zover… we starten met buitenlessen en buitenfitness vanaf aanstaande zaterdag! In onderstaand schema zie je welke lessen en fitnessmomenten we aanbieden (de jeugdlessen zijn al eerder gestart maar staan voor de volledigheid ook in dit rooster):

Het lesrooster voor nu is gebaseerd op lessen en activiteiten die geen apparaten of veel materialen vereisen. Dit kan wijzigen, afhankelijk van hoelang we nog buiten blijven sporten.

We vragen je aandacht voor deze maatregelen
Natuurlijk houden we rekening met alle maatregelen die nodig zijn in verband met het coronavirus.

 • Reserveren is verplicht en kun je doen in de Bent Sports App. Heb je deze nog niet? Download hem dan in de App of Play store. Om in te loggen gebruik je je pasnummer, zet daar een ‘P’ voor én voer je geboortedatum in.
 • Reserveren voor een tennisbaan kan uitsluitend telefonisch op werkdagen tussen 09:00 – 11:00 uur en 18:00 – 20:00 uur en in het weekend tussen 09:00 – 11:00 uur.
 • Neem je eigen (gevulde) bidon en grote handdoek mee.
 • Wij zorgen voor een flacon desinfectiespray en schoonmaakdoek.
 • Volg de routing op het park naar jouw sportplek.
 • Volg altijd de aanwijzingen van de toezichthouders en personeel van Bent Sports op.
 • Zorg ervoor dat je sportkleding aan hebt en houd er rekening mee dat je buiten sport. De sportclub is geheel gesloten voor leden. Zorg dus ook dat je thuis naar het toilet gaat voor je komt.
 • Bij regen kan een les tot een half uur van tevoren afgezegd worden, dit communiceren we op de Bent Sports App.
 • Kom niet eerder dan vijf minuten voor de starttijd van de les of je sportmoment. Wacht op de parkeerplaats tot het tijd is. Kom daarnaast alleen en op eigen gelegenheid!
 • Blijf thuis als je verkouden of grieperig bent.
 • Houd te allen tijde 1,5 meter afstand.

Daarnaast.. houd rekening met elkaar, gun iedereen een sportmoment dus reserveer bij voorkeur niet direct meerdere momenten per week.

Heb je vragen?
Bekijk dan even de veelgestelde vragen op onze website. Staat je vraag er niet tussen? Mail ons dan (info@bentsports.nl), we streven ernaar je vraag binnen 5 werkdagen te beantwoorden.

We kijken ernaar uit je weer te zien, en alvast veel plezier met sporten!

Sportieve groet,
Team Gezondheidscentrum Bent Sports

P.S.: Teken de petitie als je ook wilt dat wij eerder open mogen dan 1 september.

Nieuwsupdate 12 mei - We mogen de baan weer op!

Beste sporter,

Het is zover, we kunnen de baan weer op! Het kabinet heeft woensdag bekend gemaakt dat vanaf 11 mei buitensporten (niet-contactsporten) zijn toegestaan voor alle leeftijden, onder bepaalde voorwaarden. Om veilig te kunnen sporten moeten we ons uiteraard houden aan de bekende richtlijnen van het RIVM, anderhalve meter afstand houden en bij klachten thuis blijven.

Op basis hiervan heeft de KNLTB specifieke richtlijnen voor tennis opgesteld. Het is belangrijk dat we de sport gefaseerd opstarten en gecontroleerd de activiteiten uitbreiden. Dat geldt ook voor tennis dus elke keer weer een stapje verder, zodat de drukte goed gehandhaafd en gecontroleerd kan worden. Niet alleen om terugslag in de verspreiding van het coronavirus te voorkomen, maar ook onze vereniging en leraren de gelegenheid te geven het goed te organiseren en spelers te laten wennen aan tennis in de anderhalvemetersamenleving.

Op de baan
Het advies in deze fase tot 1 juni is dan ook om vrij spelen door volwassenen van 19 jaar en ouder met 2 spelers per baan toe te staan, uitsluitend door vooraf een baan te reserveren. We roepen iedereen op zijn verantwoordelijkheid te nemen en zich aan de afspraken en hygiënemaatregelen te houden. Voor zichzelf, maar ook in het belang van de gezondheid van anderen. Trainingen voor volwassenen kunnen ingepland worden met maximaal 4 spelers per baan, de trainer houdt toezicht op het naleven van de richtlijnen.

Openingstijden
De openingstijden voor de tennisbanen zijn als volgt: maandag tot en met vrijdag vanaf 9.00 uur tot 22.00 uur. Zaterdag en zondag van 9.00 uur tot 15.00 uur. Hier wordt in deze fase niet van afgeweken.

Beschikbaarheid banen
In principe zijn alle buitenbanen beschikbaar echter….
Per avond zijn er banen gereserveerd voor tennislessen door Tennisvision.
De sportschool moet op dit moment gesloten blijven tot 1 september a.s. Iedereen die niet heeft kunnen sporten wil heel graag weer beginnen. Daarom hebben we met elkaar besloten dat er op baan 8 en 9 ruimte komt om groepslessen aan te bieden volgens de geldende richtlijnen. Tussen baan 7 en 8 wordt een scherm geplaatst om contact tussen sporters en tennissers zoveel mogelijk te beperken. We werken hard aan een rooster voor deze groepslessen.

Reserveren
Reserveren kan op dit moment alleen telefonisch maandag t/m vrijdag van 09.00 – 11.00 uur en tussen 18.00 – 20.00 uur en zaterdag/zondag van 09.00 – 11.00 uur.
Een baar reserveren en tennissen kan alleen als je lid bent van Bent Sports, T.C. Seven Aeren óf les hebt bij Tennisvision.
Reserveren kan 48 uur van tevoren telefonisch via nummer 0316-33 17 82.

Spelregels en aandachtspunten

 • Het uitgeven van een gravelbaan of een grasbaan gaat op volgorde van aanvraag. Dit kan betekenen dat je of een andere tijd moet kiezen of een andere ondergrond.
 • Bij je reservering wordt gevraagd met wie je komt spelen, omdat we, zeker in deze beginfase, zoveel mogelijk mensen de kans willen geven te kunnen spelen.
 • Een reservering is per baan een uur incl. aankomst en vertrek park. Dit houdt in 5 minuten voor aankomst, 50 minuten tennis en 5 minuten voor vertrek.
 • Start op hele uren. Reserveren kan alleen op hele uren. Een uur per keer.
 • 5 minuten voor het einde van de speeltijd klinkt er een signaal. Je beëindigt dan direct de wedstrijd ruimt je spullen op (indien nodig vegen) en vertrekt van het park.
 • De toiletten, omkleedruimtes, douches en horeca zijn tot nader order gesloten. Het terras is ook gesloten.
 • Alle binnenbanen zijn tot nader ook gesloten.
 • Max. 2 mensen per baan (tennis), uitgezonderd tennislessen door Tennisvision en groepslessen.
 • Volg de aangegeven routing om het park te betreden en te verlaten.
 • Volg altijd de aanwijzingen op van de toezichthouder(s). Blijf aardig en beleefd tegen deze toezichthouders.
 • Kom omgekleed en ‘tennisklaar ‘naar het park. Neem je eigen gemarkeerde tennisballen mee.
 • Neem je eigen (gevulde) bidon/fles met water mee.
 • Niet wachten naast de baan, maar op de parkeerplaats tot je de baan op kunt.
 • We zijn in een opstartfase en we willen iedereen op een goede en positieve manier weer laten starten met tennis en/of sporten. We moeten dit samen doen en vragen jullie flexibiliteit en om rekening te houden met elkaar, we doen hierbij een beroep op jullie eigen verantwoordelijkheid.

Eventuele tussentijdse veranderingen vanuit de Rijksoverheid, KNLTB, Gemeente Zevenaar en andere instanties houden wij goed in de gaten en zodra er veranderingen zijn spelen we hier zo snel mogelijk op in.

Medewerkers van Bent Sports, Tennisvision en T.C. Seven Aeren kijken er naar uit om jullie allemaal weer te zien!

Sportieve groet en tot snel,

Bent Sports, Tennisvision en T.C. Seven Aeren

Nieuwsupdate 8 mei - persconferentie, tot 1 september gesloten

Beste leden,

Een donderslag bij heldere hemel, die zag niemand van ons aankomen afgelopen dinsdagavond.. gesloten tot 1 september!

Wij, onze collega’s en de branchevereniging NL Actief leggen ons niet neer bij dit besluit! Met de protocollen die klaar liggen, al ingediend zijn bij het kabinet en een team wat staat te popelen om jullie weer te begeleiden kunnen we absoluut op kortere termijn weer open.

De sterke tegenbeweging is dan ook door de branchevereniging NL Actief opgestart en heeft ervoor gezorgd dat het besluit wordt heroverwogen. Dat betekent dat sluiting tot 1 september nog niet definitief is! We knokken om jullie zo snel mogelijk weer te kunnen ontvangen bij ons op de club. Natuurlijk wel met inachtneming van alle richtlijnen zodat iedereen veilig kan sporten.

Ook goed nieuws
Gelukkig is er ook besloten dat iedereen vanaf aanstaande maandag 11 mei buiten mag sporten. Achter de schermen zijn we dan ook, samen met het bestuur van T.C. Seven Aeren en tennisschool Tennisvision, de verschillende mogelijkheden aan het onderzoeken om jullie nieuwe sportmomenten aan te kunnen bieden. Vanuit de KNLTB volgen daarnaast voor het tennisgedeelte nog aanvullende richtlijnen en het plan moet door de Gemeente Zevenaar bekeken worden. We vragen dus nog even jullie geduld en zullen jullie natuurlijk direct informeren als we meer weten.

Vragen?
Heb je nog vragen? Check dan even de veelgestelde vragen op de website. Staat je vraag er niet bij? Mail ons dan (info@bentsports.nl). We streven ernaar je vraag binnen 5 werkdagen te beantwoorden.

Blijf gezond, blijf in beweging en hopelijk tot snel!

Sportieve groet,
Team Bent Sports

P.S.: Teken hier de petitie als je ook wilt dat wij eerder open mogen!

Nieuwsupdate 9 april - Online sportmogelijkheden

Beste Sporter,

Inmiddels zijn we een aantal weken verder in de coronacrisis. We hopen dat het goed met je gaat en dat jij en je naasten in goede gezondheid zijn.

Ondanks dat alle sportfaciliteiten gesloten zijn blijft het natuurlijk belangrijk om voldoende te bewegen. Lukt jou dit? Wellicht maak je al gebruik van één of meerdere van onze online mogelijkheden om te sporten? In deze mail hebben we ze nog eens voor je op een rijtje gezet!

Sporten met onze eigen instructeurs
Via ons kanaal twitch.tv/bentsportszevenaar geven onze eigen instructeurs online lessen. Deze lessen zijn geïnspireerd op de Les Mills lessen zoals Bodypump, Bodyattack , Bodybalance en Sh’Bam. Daarnaast dagen ze je uit met verschillende challenges per week en bieden we diverse workouts. De lessen zijn live en daarom niet terug te kijken, de challenges en workouts zijn wel terug te kijken. Je hoeft je hiervoor niet persé aan te melden maar doe je dat wel dan kun je een melding instellen om te zien wanneer we weer live gaan.

Les Mills On Demand
Via deze link kun je ook Les Mills lessen online volgen wanneer jij wilt en waar je wilt. Dit zijn rond de 100 lessen die je ook zonder te registreren kunt volgen. De lessen zijn wel in het engels. Altijd al eens een andere soort les willen volgen? Dan is nu je kans! Ook de kids kunnen thuis bewegen met Les Mills Born to Move.

Fitsnacks TV
Ook via het kanaal Fitsnacks.tv kun je heel veel verschillende workouts doen, op elk gewenst moment. Je kunt hier bijvoorbeeld ook een les Pilates of Yoga volgen. Deze link heb je daarvoor nodig: www.fitsnacks.tv/club/ves. De activatiecode is STA29CU35V.

Funxtion
Ben je in onze club regelmatig te vinden in de Funxtion Move lessen of lijkt je dit leuk om eens te doen? Via deze link kun je veel verschillende Funxtion workouts doen zoals bijvoorbeeld 7 minute Core, 10 minute Meditation of 7 minute Booty. Je hebt hiervoor de inlognaam FunXtion en wachtwoord workhardplayhard voor nodig.

Volg je ons ook op Facebook en/of Instagram? Daar delen we regelmatig nieuws, challenges en meer. En maak je een foto tijdens het sporten? We vinden het leuk als je ons erin tagt, zo zien we toch een klein beetje wat jullie thuis doen!

Heb je nog vragen? Laat het ons even weten door te reageren op deze mail. We streven ernaar je binnen 5 werkdagen te antwoorden.

Sportieve groet,
Gezondheidscentrum Bent Sports

Marina Verbaten
Club Manager

Nieuwsupdate 2 april - Compensatieregeling

Beste klant,

Fijn dat je de tijd neemt om deze update te lezen. We hopen dat het in deze bizarre tijd goed gaat met jou, je familie en vrienden. We hebben al vele vragen en vooral positieve reacties ontvangen, dank daarvoor!

Laatste informatie
Helaas hebben we dinsdagavond moeten horen dat de sluiting van onze club wordt verlengd t/m 28 april. Waar wij als team je graag zouden willen helpen op de club is dat nu niet mogelijk en dat doet zeer. Wel kunnen we je gelukkig op verschillende manieren online in beweging houden.

Het is voor niemand te voorspellen hoe groot de echte schade gaat worden. De noodgedwongen sluiting heeft een grote financiële impact, onze uitgaven lopen gewoon door en deze kosten moeten we grotendeels zelf opvangen. Natuurlijk wordt er vanuit de overheid een pakket van regelingen aangeboden maar dat is lang niet genoeg om deze enorme financiële klap op te vangen.

Jouw abonnement bij ons
Je hebt op dit moment een lopend abonnement bij ons waar je geen gebruik van kan maken, buiten de online mogelijkheden die we je nu bieden. Wij begrijpen maar al te goed dat dit voor ook jou ook een vervelende situatie is.

Wil jij ons steunen in deze tijd?
De sluiting heeft een enorme impact op onze club en onze medewerkers, maar natuurlijk begrijpen we de genomen maatregel vanuit de overheid. Gezondheid gaat uiteraard boven alles. We hopen echter wel dat jij ons, juist in deze tijd wil steunen. Alleen op die manier kan ons team van medewerkers wanneer we weer open mogen je weer op de juiste wijze begeleiden!

We hebben de afgelopen dagen goed nagedacht over een passende compensatie voor jouw abonnement. Graag willen wij de keuze aan jou laten en hebben daarom drie opties uitgewerkt waaruit je kunt kiezen:

1. Volledige compensatie; wanneer we weer open mogen wordt de incasso van deze periode verrekend over de resterende maanden van 2020.
2. 50% – 50%; wanneer we weer open mogen berekenen we de daaropvolgende incasso slechts 50% van je abonnementsgeld.
3. Ik steun Bent Sports 100%; we zijn je enorm dankbaar! Je krijgt daarvoor van ons een koffiekaart én een maand gratis sporten voor een vriend/vriendin cadeau.

Geef je je keuze door?
We vragen je om je keuze door te geven vóór 1 juni 2020. Je kunt dit doen door op deze link te klikken. Wanneer je geen keuze doorgeeft gaan we ervan uit dat je ons 100% steunt en bieden we jou na de heropening het compensatiepakket van keuze 3 aan.

We zijn jou dankbaar, voor alle tijd die je al bij ons lid bent én voor de steun in deze ongelofelijke crisis. En wanneer we weer open mogen gaan we dit zeker samen met jou vieren!

Bedankt voor je begrip, blijf gezond en zorg goed voor elkaar!

Sportieve groet,
Team Gezondheidscentrum Bent Sports