Nieuws

 • Tuimeljudo; de ideale voorbereiding voor kids van 3 t/m 5 jaar

  Tuimelen is de ideale voorbereiding voor jonge kinderen op judo en elke ander...

  Lees meer
 • Become a Bent Sports Fit Girl!

  Kom naar de info-avond op 29 januari of 1 februari en meld je aan.

  Lees meer
Meer nieuws

Voordelen van krachttraining voor vrouwen

Krachttraining is onder vrouwen een stuk minder populair dan onder mannen. Toch zouden we eigenlijk allemaal (dus mannen en vrouwen) minimaal twee keer per week aan krachttraining moeten doen. Statistieken laten echter zien dat slechts 30 procent van de vrouwen aan (een soort van) krachttraining doet…

Waarom krachttraining goed is voor vrouwen
Als vrouw kun je met behulp van krachttraining een veel mooier figuur krijgen en bovendien een stuk makkelijker afvallen. Als je toch nog twijfelt, dan vind je onderstaand 5 redenen voor vrouwen om vandaag nog met krachttraining te beginnen. Logischerwijs gelden deze voordelen van krachttraining niet alleen voor vrouwen, maar grotendeels ook voor mannen.

1. 24 uur extra calorieën verbranden door krachttraining
Een groot voordeel van krachttraining voor vrouwen is de zogenaamde “naverbranding”. Onderzoek toont aan dat je als vrouw in de 24 uur na je krachttraining zo’n 100 calorieën extra verbrandt als je je spieren goed hebt getraind. Dit lijkt niet zo veel, maar op jaarbasis is het toch al snel een paar kilo. De gemiddelde vrouw wil ongeveer zoveel kilo kwijt. Kortom: zet je als vrouw goed in tijdens krachttraining, en je verliest vervolgens nog steeds extra calorieën terwijl je alweer lekker op de bank zit!

2. Spiermassa voorkomt diabetes type 2
Steeds meer mensen krijgen diabetes omdat ze slecht eten en weinig aan lichaamsbeweging doen. Onderzoek wijst uit dat vooral krachttraining enorm helpt om diabetes tegen te gaan. Dit is met name te danken aan het feit dat spieren je bloedsuikerniveau stabiliseren. Dat is dan ook een van de redenen waarom krachttraining ook voor vrouwen heel belangrijk is.

3. Afvallen door krachttraining
Afvallen is populair onder vrouwen, maar krachttraining wordt daar niet zo vaak mee in verband gebracht. Vaak wordt gedacht dat vooral cardiotraining ervoor zorgt dat je afvalt. Nu is dit in principe waar, maar vergeet niet dat het veel beter is om een smallere taille én meer spiermassa te krijgen, dan simpelweg kilo’s op de weegschaal te verliezen. Twee keer per week aan krachttraining doen zorgt er zelfs voor dat je vetpercentage met 3 procent afneemt in 10 weken. 

4. Sla lichte gewichten & veel herhalingen over
Veel vrouwen zijn bang dat ze grote spieren krijgen als ze zwaardere gewichten gebruiken tijdens krachttraining. Daarom zie je vaak dat vrouwen met hele lichte gewichten werken, en vervolgens veel herhalingen doen. Dit is niet slim omdat je ten eerste als vrouw niet zo snel een gespierd lichaam krijgt, en ten tweede omdat je met zwaardere gewichten twee keer zoveel calorieën verbrandt na de workout dan dat je met lichte gewichten zou verbranden.

5. Krachttraining maakt sterker
Het is natuurlijk logisch, maar het mag best nog eens benadrukt worden: krachttraining maakt vrouwen sterker… En vergeet ook niet dat dit tijdens de dagelijkse klusjes erg handig is! Daarnaast heb je door regelmatig aan krachttraining te doen veel minder kans op blessures zoals verrekkingen.

Nieuws

 • Tuimeljudo; de ideale voorbereiding voor kids van 3 t/m 5 jaar

  Tuimelen is de ideale voorbereiding voor jonge kinderen op judo en elke ander...

  Lees meer
 • Become a Bent Sports Fit Girl!

  Kom naar de info-avond op 29 januari of 1 februari en meld je aan.

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

Gezondheidcentrum Bent Sports
Hunneveldweg 6B
6903 ZM Zevenaar

0316 – 33 17 82

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.